dinsdag 27 oktober 2009

StimpeStamp?!



In het Rotterdamse noemen ze stampot rauwe andijvie 'StimpeStamp'. Echt ik had werkelijkwaar nog nooit van deze benaming gehoord. Bietjes worden hier ook 'krootjes' genoemd. En de markt is 'de mart'.
Handig om te weten!

Goed, over tot het onderwerp:
Mijn moeder maakte altijd heerlijke andijviestampot, niet met rauwe andijvie maar met andijvie die ze even in de wok had gedaan. En met wat uitgebakken spekkies erover kon ik er goed van smullen.
Gek eigenlijk dat ik zelf nauwlijks stampotten maak, zo'n hollands maaltje op z'n tijd is namelijk best smakelijk!.
Daar moest verandering in komen: als (inmiddels) echte Rotterdamse presenteer ik : 'StimpeStamp'. (en stiekem kan ik nu eindelijk ook eens mijn le creuset pan op de foto zetten, een van mijn fijnste pannen).

2 opmerkingen:

  1. Stimpestamp? Ook nooit van gehoord! Krootjes kende ik wel en 'mart' ook (waarschijnlijk is dat gewoon plat oudHollands, haha).

    Je le creusetpan is geweldig..!
    Andijvie even in de wok klinkt ook niet slecht, is-ie zeker lekker knapperig? Nooit eerder gehoord, goed idee van jouw moeder.
    Ik doe 'm inderdaad altijd lekker simpel & lui rauw er doorheen en mijn verhouding van groente-aardappelen is heel anders dan bij de meeste mensen: veeeeel groente en relatief weinig aardappelen. En zelfs mijn mannetje lust dat zowaar! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha StimpeStamp:P
    Hee maar wat schrijf jij leuk :)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen